Dranken

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van gemberthee?

Aards met een kick, wordt gember al millennia lang gebruikt om voedsel op smaak te brengen en kwalen te behandelen.

Gember komt oorspronkelijk uit Azië en is de bloeiende plant van de Zingiberaceae- familie. De wortel, of stengel, voegt smaak toe aan veel soorten gerechten, maar is ook een oud kruidengeneesmiddel voor tal van aandoeningen. Het drinken van gemberthee kan helpen bij alles, van reisziekte tot kankerpreventie.

Hier zijn slechts enkele van de bekende en vermoedelijke voordelen van gemberthee.

Reisziekte

Volksgeneeskunde suggereert dat gemberthee kan helpen bij het kalmeren van symptomen van reisziekte zoals duizeligheid, braken en koud zweet. Het meeste onderzoek heeft geen enkele doeltreffendheid kunnen aantonen; reisziekte medicatie werkt het beste.

Een oudere studie toonde aan dat gember reisziekte hielp verminderen. Als je last hebt van misselijkheid in rijdende voertuigen, het proberen van gember kan waarschijnlijk geen kwaad.

Misselijkheid door ochtendmisselijkheid of chemotherapie

Sommige deskundigen geloven dat de actieve componenten in gember – vluchtige oliën en fenolverbindingen die gingerols worden genoemd – kunnen helpen bij het verlichten van misselijkheid veroorzaakt door zwangerschap , chemotherapie of chirurgie. (Raadpleeg een arts voordat u gember na de operatie gebruikt, omdat dit de stolling kan verstoren.)

Onderzoekers suggereren die gember kan een waardevol alternatief zijn voor traditionele medicijnen tegen misselijkheid bij mensen die zwanger zijn of chemotherapie ondergaan en de standaardmedicijnen niet kunnen krijgen of verdragen.

Bloeddruk en hartgezondheid

Onderzoek heeft gesuggereerd dat gemberconsumptie beschermend kan zijn tegen hartaandoeningen . Het prikkelende kruid kan helpen:

  • lage bloeddruk
  • hartaanvallen voorkomen
  • bloedstolsels voorkomen
  • brandend maagzuur verlichten
  • lagere cholesterol
  • de bloedcirculatie verbeteren

Controle van het gewicht en de bloedsuikerspiegel

Een studie uit 2012 van de Columbia University waarbij 10 mannen met overgewicht betrokken waren, ontdekten dat het drinken van hete gemberthee (in dit geval gemberpoeder opgelost in heet water) hun gevoel van volheid en verminderde honger verhoogde.

Een herziening van het onderzoek suggereert dat gember effectief kan zijn bij het beheersen van obesitas. De meeste experimenten waren echter onderzoeken bij ratten , die suggereren dat gember kan helpen bij het voorkomen van obesitas en obesitas-gerelateerde complicaties.

Gember kan de bloedsuikerspiegel helpen verbeteren, A1C, insuline en triglyceriden verminderen bij mensen met diabetes type 2, sommige Onderzoek suggereert.

Pijnstilling

Gember wordt al eeuwenlang gebruikt om ontstekingen te behandelen en deze praktijk heeft nu een massa wetenschappelijk bewijs achter zich. Het is in verschillende onderzoeken aangetoond dat het de pijn van met name artrose van de knie helpt verlichten.

Gemberthee kan ook helpen bij het verlichten van hoofdpijn, menstruatiekrampen, pijnlijke spieren en andere soorten pijn.

Immuunsysteem ondersteuning en kankerpreventie

Er wordt aangenomen dat de antioxidanten in gember je immuniteit kunnen versterken en stress kunnen verminderen. Het inademen van de stoom van gemberthee kan ook helpen bij het verlichten van verstopte neus en andere ademhalingsproblemen door verkoudheid of omgevingsallergieën.

Onderzoek heeft zelfs aangetoond dat gember kanker kan helpen voorkomen. In laboratoriumonderzoek is aangetoond dat gember verschillende soorten kankercellen bestrijdt, waaronder alvleesklierkanker en darmkanker.

Thuis gemberthee maken

Hier is een eenvoudig te volgen recept om je eigen gemberthee te maken. Je hebt nodig:

  • 4 tot 6 dunne plakjes geschilde, rauwe gember (voeg meer plakjes toe voor sterkere gemberthee)
  • 2 kopjes water
  • sap van een halve limoen of citroen, en honing of agave nectar naar smaak (optioneel)

Was en schrob eerst de gemberwortel. Schil vervolgens de gember en snijd in dunne plakjes. Vul een middelgrote pan met 2 kopjes water. Leg de plakjes gember in het water en laat 10 tot 20 minuten zachtjes koken, afhankelijk van hoe sterk en pittig je van je thee houdt.

Haal van het vuur. Voeg limoen- of citroensap en honing (of agave) naar smaak toe, indien gewenst.

Je kunt ook gemberthee maken met melk. Kook de plakjes gemberwortel 10 minuten in 1 kopje water, haal van het vuur en voeg 2 kopjes melk toe. Laat de melk en gember vijf minuten sudderen. Serveer in je favoriete mok.

Bron

Write A Comment